Loading...

CHOKOLADEKAGE MED FLØDEBOLLESKUM OG CRUNCH

Chokolade
MÆTTENDE MORGENKAFFE ALLA LCHF

FORFATTERNannaSVÆRHEDSGRADØvetKATEGORI,

ANTAL SERVERINGERTryk for at vælge antal portioner
Forberedelse40 minsTilberedning6 hrsTid i alt6 hrs 40 mins

10 Personer
Chokoladekage
 160 g Smeltet smør
 4 Æg
 3 dl Sukker
 2 dl Brun farin
 1 tsk Vaniljesukker
 2,50 dl Hvedemel
 5 spsk Kakaopulver
Flødebolleskum
 250 g Sukker
 100 g Glukosesirup
 ¾ dl Vand
 2 spsk Vaniljesukker
 140 g Past. Æggehvider
Crunch
 2 Ruller Center chokolade
 2 Pakker Daim chokolade
 Evt lidt skovsyre eller jordbær

Fremgangsmåde
Chokoladekage
1

Smelt smør, og rør imens æg, sukker og brun farin sammen med en dejskraber. Tilsæt så vaniljesukker, mel og kakaopulver og rør det godt sammen. Hæld til sidst smørret i.
Du må endelig ikke piske dejen, da den helst skal være fudgy indeni. Hæld dejen op i en springform på 23 cm beklædt med bagepapir i bunden, smør også gerne siderne. Bag kagen ved 175 grader i ca. 25 minutter. Stil derefter kagen på køl i min. 5 timer, men helst natten over, så bliver den bedst.

Flødebolleskum
2

Kog sukker (200 g), glukosesirup, vand og vanilje op i en gryde. Det skal kun lige op og boble, hvorefter der slukkes for varmen. Pisk imens æggehvider hvide og luftige og tilæt sukker (50 g) og pisk sammen til en lækker marengs. Når sukkersiruppen er klar hældes den ned i æggehviderne i en tynd stråle, imens der piskes ved høj hastighed. Pisk nu det hele sammen i ca. 20 minutter. Fordel flødebolleskummet ud på kagen og stil den på køl samlet.

3

Pynt med crunch på toppen. Bon appetit.

Ingredienser

10 Personer
Chokoladekage
 160 g Smeltet smør
 4 Æg
 3 dl Sukker
 2 dl Brun farin
 1 tsk Vaniljesukker
 2,50 dl Hvedemel
 5 spsk Kakaopulver
Flødebolleskum
 250 g Sukker
 100 g Glukosesirup
 ¾ dl Vand
 2 spsk Vaniljesukker
 140 g Past. Æggehvider
Crunch
 2 Ruller Center chokolade
 2 Pakker Daim chokolade
 Evt lidt skovsyre eller jordbær

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde
Chokoladekage
1

Smelt smør, og rør imens æg, sukker og brun farin sammen med en dejskraber. Tilsæt så vaniljesukker, mel og kakaopulver og rør det godt sammen. Hæld til sidst smørret i.
Du må endelig ikke piske dejen, da den helst skal være fudgy indeni. Hæld dejen op i en springform på 23 cm beklædt med bagepapir i bunden, smør også gerne siderne. Bag kagen ved 175 grader i ca. 25 minutter. Stil derefter kagen på køl i min. 5 timer, men helst natten over, så bliver den bedst.

Flødebolleskum
2

Kog sukker (200 g), glukosesirup, vand og vanilje op i en gryde. Det skal kun lige op og boble, hvorefter der slukkes for varmen. Pisk imens æggehvider hvide og luftige og tilæt sukker (50 g) og pisk sammen til en lækker marengs. Når sukkersiruppen er klar hældes den ned i æggehviderne i en tynd stråle, imens der piskes ved høj hastighed. Pisk nu det hele sammen i ca. 20 minutter. Fordel flødebolleskummet ud på kagen og stil den på køl samlet.

3

Pynt med crunch på toppen. Bon appetit.

CHOKOLADEKAGE MED FLØDEBOLLESKUM OG CRUNCH
Chokolade
MÆTTENDE MORGENKAFFE ALLA LCHF