FORFATTERNannaKATEGORI

ANTAL SERVERINGERTryk for at vælge antal portioner

Gulerodskage
 3 Æg
 100 g Gulerødder
 4 spsk Yaconsirup eller alm. sirup
 1 spsk Citronsaft
 1 spsk Vaniljepulver
 2 tsk Kanel
 50 g Smør + lidt til formen
 75 g Valnødder
 150 g Mandelmel
 1 tsk Bagepulver
Flødeostcream
 200 g Flødeost natural
 200 g Creme fraiche eller græsk yogurt
 2 spsk Yacon sirup eller alm. sirup
 Skal af 1 usprøjtet citron
 1 spsk Citronsaft
 2 tsk Vaniljepulver

Fremgangsmåde:
Gulerodskagen
1

Tænd ovnen på 175°. Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og smør siderne med smør.

2

Del derefter æggene i blommer og hvider. Skræl og riv gulerødderne.

3

Rør æggeblommer sammen med gulerødder, sirup, citronsaft, vaniljepulver og kanel i en skål. Smelt smørret, og rør det i dejen.

4

Hak valnødderne. Rør valnødder, mandelmel, bagepulver i dejen.

5

Pisk æggehviderne stive med en elpisker eller i en røremaskine, og vend dem forsigtigt i dejen.

6

Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i 50 Minutes. Lad den køle helt af.

Flødeostcreamen
7

Pisk alle ingredienser til flødeostcremen sammen til en jævn masse, og fordel den på den afkølede kage inden servering.

Ingredienser

Gulerodskage
 3 Æg
 100 g Gulerødder
 4 spsk Yaconsirup eller alm. sirup
 1 spsk Citronsaft
 1 spsk Vaniljepulver
 2 tsk Kanel
 50 g Smør + lidt til formen
 75 g Valnødder
 150 g Mandelmel
 1 tsk Bagepulver
Flødeostcream
 200 g Flødeost natural
 200 g Creme fraiche eller græsk yogurt
 2 spsk Yacon sirup eller alm. sirup
 Skal af 1 usprøjtet citron
 1 spsk Citronsaft
 2 tsk Vaniljepulver

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde:
Gulerodskagen
1

Tænd ovnen på 175°. Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og smør siderne med smør.

2

Del derefter æggene i blommer og hvider. Skræl og riv gulerødderne.

3

Rør æggeblommer sammen med gulerødder, sirup, citronsaft, vaniljepulver og kanel i en skål. Smelt smørret, og rør det i dejen.

4

Hak valnødderne. Rør valnødder, mandelmel, bagepulver i dejen.

5

Pisk æggehviderne stive med en elpisker eller i en røremaskine, og vend dem forsigtigt i dejen.

6

Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i 50 Minutes. Lad den køle helt af.

Flødeostcreamen
7

Pisk alle ingredienser til flødeostcremen sammen til en jævn masse, og fordel den på den afkølede kage inden servering.

GULERODSKAGE MED FLØDEOSTCREAM A LA GLUTENFRIT