FORFATTERNannaSVÆRHEDSGRADØvetKATEGORI,

[cooked-sharing]

ANTAL SERVERINGERTryk for at vælge antal portioner
Forberedelse30 minsTilberedning55 minsTid i alt1 hr 25 mins

8-10 Personer
Bund
 0,50 Pakke digestive kiks
 75 g Smør
 2 spsk Kakaopulver
Første lag fyld
 2 Pakker Philadelphia flødeost
 2 Store æg, eller 3 små
 1,50 dl Sukker
 10 Toffifee, hakket groft
 1 spsk Vaniljesukker
Andet lag fyld
 0,50 l Creme fraiche 38%
 ½ dl Sukker
 ½ spsk Vaniljesukker
Pynt
 Saltkaramel, kan laves selv - se nedenfor
 Toffifee i små stykker, evt. nogle bær

Fremgangsmåde:
Bund
1

Varm ovnen til 190 grader i varmluft.

2

Knus kiksene i en skål, smelt smør og hæld det i skålen. Tilsæt derudover kakaopulver.

3

Smør en springform og hæld kiksemassen i og fordel den jævnt.

Første lag fyld
5

Blend det hele i en blender, og hæld det ud på bunden.

6
7

Efterfølgende skal den køle af i 20 Minutter (Tryk for at starte uret).

Andet lag fyld
8

Rør det hele rundt i en skål og hæld det ovenpå ostemassen på kagen.

9

Kagen skal nu igen i ovnen, denne gang i 10 Minutter (Tryk for at starte uret).

Nu er den næsten færdig, og skal stå og køle af i 1 time. Derefter i køleskabet i minimum 8 timer.
10

Ønsker man at lave sin egen saltkaramel, skal man bruge:
- 150 g rørsukker
- 1 1/2 dl piskefløde
- Lidt flagesalt

Sukkeret smeltes i en gryde under middelhav varme under omrøring. Når det er smeltet, røres fløden langsomt i, mens karamellen koges op. Til sidst røres en smule god havsalt eller saltflager i. Bon appetit.

Ingredienser

8-10 Personer
Bund
 0,50 Pakke digestive kiks
 75 g Smør
 2 spsk Kakaopulver
Første lag fyld
 2 Pakker Philadelphia flødeost
 2 Store æg, eller 3 små
 1,50 dl Sukker
 10 Toffifee, hakket groft
 1 spsk Vaniljesukker
Andet lag fyld
 0,50 l Creme fraiche 38%
 ½ dl Sukker
 ½ spsk Vaniljesukker
Pynt
 Saltkaramel, kan laves selv - se nedenfor
 Toffifee i små stykker, evt. nogle bær

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde:
Bund
1

Varm ovnen til 190 grader i varmluft.

2

Knus kiksene i en skål, smelt smør og hæld det i skålen. Tilsæt derudover kakaopulver.

3

Smør en springform og hæld kiksemassen i og fordel den jævnt.

Første lag fyld
5

Blend det hele i en blender, og hæld det ud på bunden.

6
7

Efterfølgende skal den køle af i 20 Minutter (Tryk for at starte uret).

Andet lag fyld
8

Rør det hele rundt i en skål og hæld det ovenpå ostemassen på kagen.

9

Kagen skal nu igen i ovnen, denne gang i 10 Minutter (Tryk for at starte uret).

Nu er den næsten færdig, og skal stå og køle af i 1 time. Derefter i køleskabet i minimum 8 timer.
10

Ønsker man at lave sin egen saltkaramel, skal man bruge:
- 150 g rørsukker
- 1 1/2 dl piskefløde
- Lidt flagesalt

Sukkeret smeltes i en gryde under middelhav varme under omrøring. Når det er smeltet, røres fløden langsomt i, mens karamellen koges op. Til sidst røres en smule god havsalt eller saltflager i. Bon appetit.

HIMMELSK TOFFIFEE CHEESECAKE MED DET HELE