FORFATTERNannaSVÆRHEDSGRADØvetKATEGORI

ANTAL SERVERINGERTryk for at vælge antal portioner
Forberedelse10 minsTilberedning30 minsTid i alt40 mins

8-10 personer
Nøddebund
 100 g Mandler
 100 g Pekannødder
 2 spsk Sukrin Gold
 150 g Smeltet smør
Karamelsauce med havsalt
 4 dl Fløde
 1 dl Fibersirup Gold
 Havsalt (Kan undlades)
Flødeskum
 3 dl Fløde
Pynt
 200 g Bær
 Evt. lidt mørk chokolade blandet i

Fremgangsmåde:
Nøddebund
1

Hak nødderne groft. Bland dem med Sukrin Gold og smeltet smør. Læg et stykke bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm), smør siderne og fordel dejen heri. Der er vigtigt at den bliver presset godt sammen, så bunden er fast.

2

Opvarm ovnen til 170 grader og bag bunden i ca. 19 Minutes (Tryk for at starte uret). Lad den afkøle.

Karamelsauce med havsalt
3

Fløde og Fibersirup puttes i en gryde, og sættes i kog.

4

Skru ned for varmen og lad det reducere til ca. halvdelen men der røres.

5

Når det er tyknet til det har ca. samme tykkelse som kondenseret mælk (tager ca. 20-30 minutter), tager du den af varmen.

6

Rør havsalt i, hvis det ønskes. Hæld det over den afkølede kage.

Flødeskum
7

Pisk fløden til flødeskum, og hæld det ovenpå kagen med karamel under. Pynt til sidst med mørk chokolade og bær.

Ingredienser

8-10 personer
Nøddebund
 100 g Mandler
 100 g Pekannødder
 2 spsk Sukrin Gold
 150 g Smeltet smør
Karamelsauce med havsalt
 4 dl Fløde
 1 dl Fibersirup Gold
 Havsalt (Kan undlades)
Flødeskum
 3 dl Fløde
Pynt
 200 g Bær
 Evt. lidt mørk chokolade blandet i

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde:
Nøddebund
1

Hak nødderne groft. Bland dem med Sukrin Gold og smeltet smør. Læg et stykke bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm), smør siderne og fordel dejen heri. Der er vigtigt at den bliver presset godt sammen, så bunden er fast.

2

Opvarm ovnen til 170 grader og bag bunden i ca. 19 Minutes (Tryk for at starte uret). Lad den afkøle.

Karamelsauce med havsalt
3

Fløde og Fibersirup puttes i en gryde, og sættes i kog.

4

Skru ned for varmen og lad det reducere til ca. halvdelen men der røres.

5

Når det er tyknet til det har ca. samme tykkelse som kondenseret mælk (tager ca. 20-30 minutter), tager du den af varmen.

6

Rør havsalt i, hvis det ønskes. Hæld det over den afkølede kage.

Flødeskum
7

Pisk fløden til flødeskum, og hæld det ovenpå kagen med karamel under. Pynt til sidst med mørk chokolade og bær.

NØDDEKAGE MED KARAMEL, BÆR & SKUM A LA LCHF